Чому встановлення натяжних стель з плівки ПВХ – доречне рішення при ремонті ванної кімнати?

Хоча сьогодні вибір оздоблювальних матеріалів для внутрішнього оздоблення дуже великий, для ванної кімнати перелік варіантів значно звужується. Враховуючи специфіку цього приміщення до оформлення всіх поверхонь, у тому числі й стелі, висуваються окремі вимоги. Серед покриттів для стелі ванної кімнати, як з погляду естетичності, так і практичності, часто обирають натяжні потолки (Чернівці) з плівки ПВХ. При належній якості полотна, грамотному монтажі та дотриманні нескладних правил догляду стеля прослужить як мінімум десятиліття.

Натяжні конструкції з плівки відзначаються багатьма характеристиками, через які оптимально підходять для ванних кімнат:

  • Швидке отримання результату, без потреби у додатковій підготовці чорнової основи.
  • ПВХ-плівка стійка до вологи та перепадів температур, може використовуватися у приміщеннях, де температура не опускається нижче +5 градусів за Цельсієм.
  • Матеріал міцний та водонепроникний, тому полотно надійно захистить від затоплень. Після таких ситуацій конструкція не втратить придатності до користування – спеціалісти зіллють воду, просушать поверхні й закріплять полотно у профіль.
  • На плівці не розвивається грибок та пліснява.
  • Догляд не складає труднощів – стеля легко миється водою, мильним розчином або неагресивними побутовими засобами.

Крім цього, у плівкових натяжних стель широкий потенціал для дизайну. Палітра налічує приблизно 200 відтінків, й 3 фактури – матова, глянцева або сатинова. Стелю можна спроєктувати однотонною або поєднати різні тони й фактури в рамках єдиної композиції. На поверхню за бажанням наноситься фотодрук. А еластичність матеріалу дозволяє формувати не тільки гладку ідеально рівну поверхню, а й фігурні елементи у багатоярусних системах.

Дизайн має значення: як створити комфортне та приємне для сприйняття середовище?

Якщо ванна кімната має невелику площу, хорошим варіантом стане одноярусна глянцева стеля, підібрана в тон оформлення стін, але дещо світліша. Такий підхід допоможе візуально збільшити приміщення. Завдяки блискучій фактурі полотно відображає предмети облаштування, так що кімната видається більшою, ніж насправді. Підійде для компактної ванної й «паряща стеля», з м’якими розсіяними контурами підсвічування з периметром. Вона здатна не тільки розширити простір, а й зробити ванну кімнату вищою.

Нестачу висоти можна компенсувати також лаковою стелею темного, насиченого відтінку. Така поверхня працюватиме, як дзеркало, й оптично підійме перекриття. Важливо у такому випадку, щоб стіни були світліші, а саме стеля достатньо яскраво підсвічувалася.

Якщо дозволяє висота приміщення, підійде й натяжна конструкція з кількома рівнями. Пастельні, яскраві, темні чи глибокі відтінки, спокійні чи контрастні комбінації – вибір за смаками мешканців оселі. Дизайн на два чи й більше ярусів надасть інтер’єру ексклюзивного вигляду, особливо при поєднанні різних тонів та фактур, цікавих схем підсвічування. У суміщеному санвузлі, встановивши двоярусну стелю, приміщення вдасться розділити на умовні зони – межі ярусів слугуватимуть для розмежування частин кімнати.

Освітлення варто зробити регульованим. Це дасть змогу створювати потрібний настрій. Вранці, приймаючи душ, можна увімкнути його на повну яскравість, щоб збадьоритися. А ввечері, під час приймання ванни, залишити лише приглушене підсвічування, яке створює розслаблену атмосферу.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах