В Ужгороді медики врятували чоловіка під час гри у футбол

В Ужгороді медики реанімували 54-річного чоловіка, у якого під час гри у футбол зупинилося серце.

Про це повідомляють на сторінці Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги у Facebook.

Як зазначають в медустанові, подія сталася ввечері 13 червня. Під час гри у футбол один з гравців раптово зупинився, голосно закричав і впав на землю.

“У чоловіка сталася раптова зупинка серця і дихання. Я розпочав серцево-легеневу реанімацію, а люди навколо — допомагали. Одночасно ми зателефонували на “103”. Реанімаційні заходи проводили ні на мить не зупиняючись, аж до самого прибуття “швидкої”,

— сказав лікар спортивної медицини Володимир Сабадош.

Після трьох ін’єкцій адреналіну, двох розрядів дефібрилятора та інтенсивних реанімаційних заходів серце чоловіка почало знову битися, він задихав і прийшов до свідомості. Після стабілізації його доставили до медзакладу Ужгорода.

У Закарпатському територіальному центрі екстреної меддопомоги нагадують, що у випадках, коли у людини відсутнє дихання чи пульс, потрібно негайно розпочинати серцево-легеневу реанімацію і не припиняти до приїзду швидкої.

Серцево-легенева реанімація — це поєднання двох дій: компресій на грудну клітку (непрямий масаж серця) людини та штучної вентиляції легень. Під час непрямого масажу серце стискається між хребтом та грудиною — це дає змогу крові циркулювати. Штучна вентиляція наповнює кров людини киснем і дає можливість виграти час до приїзду медиків.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах