Що подивитись в Ужгороді

Ужгород – місто з багатою історією та унікальною культурою. Якщо ви плануєте відвідати це чарівне місце, ось перелік найцікавіших локацій, які варто включити до вашого маршруту.

Ужгородський замок

Цей старовинний замок є однією з головних візитівок Ужгорода. Замок був збудований ще у середньовіччі та протягом століть перебував у володінні різних династій. Сьогодні в його стінах розміщений етнографічний музей, де можна побачити унікальні експонати, які розповідають про історію та культуру регіону. Не пропустіть можливість прогулятися по внутрішньому дворику з чудовим садом і статуями.

Скансен

Поруч з замком знаходиться музей просто неба – один із перших такого роду в Україні. Це місце, де ви можете поринути в атмосферу українського села минулих століть. Тут відтворені хати, школа, церква, всі збудовані без жодного цвяха.

Ботанічний сад

Ужгородський ботанічний сад славиться своєю колекцією рослин з усього світу. Тут можна побачити магнолії, сакури та екзотичні тропічні рослини. Це чудове місце для спокійної прогулянки та насолоди природою.

Хрестовоздвиженський кафедральний собор

Ця велична споруда у стилі рококо не залишить байдужим нікого. В соборі зберігається рідкісний іконостас і численні мистецькі роботи, виконані Йосипом Бокшаєм.

Синагога

Ця історична споруда була перетворена на обласну філармонію після Другої світової війни. Синагога приваблює своєю унікальною архітектурою в стилі неомавританському та є діючою концертною залою.

Корзо і Вулиця Волошина

Ці дві вулиці є серцем міського життя Ужгорода. Тут можна знайти численні кафе, магазини та архітектурні пам’ятки, які розповідають про багату історію міста.

Липова алея

Прогулянка по найдовшій в Європі алеї лип стане незабутнім досвідом. Цвітіння лип у червні наповнює повітря неймовірним ароматом.

Міні-скульптури Михайла Колодка

Ці крихітні арт-об’єкти розкидані по всьому місту і створюють унікальний міський квест для відвідувачів. Кожна міні-скульптура розповідає свою історію та вносить чарівність у звичайні місця.

Ужгород – це місто, яке здатне зачарувати кожного. Його унікальна атмосфера, багата історія і культурне розмаїття зроблять ваш візит незабутнім.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах