Обираємо ліжко у різні кімнати: особливості конструкцій

Від правильного та усвідомленого вибору ліжка залежить не тільки ваш затишок, але і якість здоров’я. Магазин ліжок Львів пропонує моделі на будь-який смак: серед них ви стовідсотково знайдете необхідну під ваші параметри. Як це правильно зробити?

Види ліжок 

Обрати підходяще ліжко ви можете, спираючись на декілька критеріїв та один з них – це тип конструкції:

  1. Класичні ліжка за доступною ціною з рамою та узголів’ям. Вони легко транспортуються та збираються.
  2. Ліжка з підйомним механізмом. У таких моделей під матрацом знаходиться простір для зберігання речей, до якого можна отримати доступ за допомогою підйомного механізму. 
  3. Ліжка з висувними ящиками. Зазвичай у верхній частині ліжка вбудовані ящики, які можна використовувати для зберігання постільної білизни, одягу або інших речей. Це зручний варіант для невеликих квартир. 
  4. Ліжка-горища. Верхній ярус використовується для спання, а нижній – для робочої зони, зберігання або ігрового простору.
  5. Двоярусні моделі. Ліжка, що розташовані одне над одним: це актуально з метою заощадження простору в невеликій кімнаті. Чудовий вибір для двох дітей або гостей. 
  6. Ліжка зі змінною формою. Такі трансформери можуть змінювати свою форму від ліжка до дивана, крісла або письмового столу. 

Переважно ліжко обирається з урахуванням можливостей простору. Якщо у вас в пріоритеті зберегти простір, краще обрати складні варіанти, якщо ні – класичне нерозкладне ліжко. 

Вибір за розміром 

Ліжка продаються за стандартними розмірами під матраци, які бувають: 

  • Односпальні. Зазвичай 90х190 см або 90х200 см. Підходять для дитячих кімнат, підлітків та дорослих у невеликих спальнях. Вони компактні, підходять для маленьких кімнат, можуть мати ящики для зберігання. 
  • Полуторні ліжка. Розміром 120х190 см або 140х200 см. Ідеальний вибір для однієї людини, яка хоче більше простору, або для невеликих кімнат подружніх пар. 
  • Двоспальні ліжка – 160х200, 180х200 або 200х200. Це великі ліжка, що розташовуються у спальні для подружніх пар, які цінують комфорт та якісний сон. Це максимальний комфорт, часто оснащується підйомним механізмом для зберігання речей під матрацом. 
  • Також існують кінг-сайз ліжка – від 200х200 см і більше. Підійдуть для просторих спалень для людей, які люблять багато місця під час сну. 


Відштовхніться від призначення своєї кімнати, куди ви шукаєте ліжко в неї, кількості людей та вік, розмір. Немає сенсу купляти двоспальне ліжко у кімнату дитині, якщо їй з головою вистачить односпального. У магазині якісних меблів Mark вам допоможуть визначитися, якщо ви ще вагаєтеся. Там ще на сайті ви зможете підібрати матрац під ліжко, якщо обрана модель буде йти окремо без матраців.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах