В Ужгороді вручили відзнаку “Мати-героїня”

В Ужгороді двом місцевим мешканкам, Світлані Ніколайчук і Ганні Путрашик, було вручено державну нагороду “Мати-героїня”.

Церемонія нагородження відбулася 25 червня, як повідомляється на сторінці Ужгородської міської ради у Facebook. Це звання присуджується жінкам, які виховали п’ять і більше дітей до восьмирічного віку, включно з усиновленими.

Світлана Ніколайчук є матір’ю п’яти дітей, з яких найстаршій доньці 29 років, а наймолодшому сину Богдану — 9 років. Ганна Путрашик виховує шістьох дітей. В її родині старший син Іван має 17 років, а найменшій доньці — 9 років.

Це відзнака не просто визнає чисельність сім’ї, але й оцінює значний особистий внесок матерів у виховання дітей, створення умов для їх освіти та розвитку, а також формування високих моральних якостей у наступних поколінь.

“Почесне звання ‘Мати-героїня’ присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку. Також враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.”

Розкажи корисну інформацію у соцмережах