Середнянські винні підвали

Середнянські винні підвали, засновані у XVI столітті, є одним з найдавніших центрів виноробства в Закарпатті. Ці підвали не просто місце виготовлення вина, але й справжній історичний скарб. Вони були створені у часи, коли їхні вина прикрашали столи королівських дворів по всій Європі. Не дарма ЮНЕСКО відзначило ці підвали як одні з десяти найкращих винних підвалів континенту.

Легенди та історії

Початок Середнянських підвалів відносять до часів, коли полонені турки, подаровані австрійським імператором Фердинандом герою війни Ішватану Добо, розпочали їхнє будівництво. Спочатку використовувані як фортифікаційні споруди, вони згодом перетворились на винні підвали.

Унікальні умови зберігання

Особливість Середнянських підвалів полягає в унікальній вулканічній породі, яка дозволяє підтримувати постійну циркуляцію повітря – важливу умову для традиційного європейського виноробства. Виноградний напій тут дозріває у дубових діжках, забезпечуючи неперевершену якість.

Екскурсії та дегустації

Підвали відкриті для відвідувань, пропонуючи гостям не тільки огляд історичних приміщень, але й дегустації різноманітних сортів вин. Температура у підвалах стабільна – близько 12 °С, тому влітку відвідувачам рекомендується взяти з собою теплий одяг.

Як дістатися

Середнянські винні підвали розташовані за адресою: Закарпатська область, вул. Шевченко, 6, смт Середнє. Гостей чекають з 8:00 до 17:00, окрім вихідних (сб, нд).

Контактна інформація

Для додаткової інформації звертайтеся за телефоном: (0312) 72-15-52.

Не пропустіть можливість зануритись у світ закарпатського виноробства та відчути смак історії в кожному келиху!

Розкажи корисну інформацію у соцмережах